Gjennomført: Bli med til Lugano i Syd-Sveits Julen 2008, 21. -28. desember


Vi har i flere år arrangert turer til Lugano i påsken og de er blitt en suksess. Nå ønsker vi også å feire jul i dette ’jordiske’ paradis!
Med sin helt spesielle beliggenhet og meget behagelige klima, er Lugano et deilig sted i desember måned. Vi skal helt syd i Sveits, til kantonen Tessin. Her vil vi bo hos Birgittasøstrene, i deres klosterhotell. En praktfull bygning med gode rom, vakkert innredet, koselige stuer/salonger. Fra deres takterrasse har vi panoramautsikt over byen og innsjøen, Lago di Lugano som ligger omkranset av alpenes mektige fjellformasjoner. Vi nyter godt av søstrenes varme vennlighet og spiser daglig frokost og middag i deres stue. All maten er hjemmelaget og meget velsmakende. Dette er et område av Sveits vi er svært glad i. Med sin spennende plassering preges sveitsiske Lugano også av sterk italiensk innflytelse.
Beliggenheten gir Lugano et mildt og nesten sydlandsk klima med palmer og blomstrende planter de fleste av årets måneder. I løpet av oppholdet vil vi bli godt kjent med Lugano med sine sjarmerende gater, parker, museer og ikke minst de mange imponerende kirkene Program
SØNDAG 21. desember
Vi flyr fra Gardermoen, Oslo kl.09.30 og ankommer Milano, Malpensa flyplassen kl. 12.05. Der venter bussen oss som vil kjøre oss til Lugano. Bussturen tar ca 1 time. Vi sjekker inn hos Birgittasøstrene og spiser en deilig lunsj i Casa di Santa Brigida. På ettermiddagen rusler vi en liten tur sammen for å bli litt kjent. Felles middag.

MANDAG 22. desember
Vi vil benytte dagen til å bli enda bedre kjent i Lugano og sammen med en guide vandrer vi gjennom de sjarmerende gatene og får smakebiter av byens historie. Vi anbefaler deilige lunsjsteder for dem som vil spise sammen (ikke inkl) Ettermiddagen på egen hånd.
Det er julemarked i gågatene i sentrum og mye morsomt og sjarmerende å få med seg. Ikke minst stemning og atmosfære. Felles middag i Casa di Santa Brigida.

TIRSDAG 23. desember
Nærheten til Italia setter sitt tydelige preg på Lugano og vi vil i dag ta toget over grensen til Italia. Nærmere informasjon følger. Felles middag i klosteret om kvelden.

ONSDAG 24. desember
Det er julaften, men her begynner høytiden først ved julaftens middag. Formiddagen vil være til fri disposisjon. Noen ønsker kanskje å rusle i de sjarmerende sentrumsgatene og få med seg mer av julemarkedene, andre vil kanskje heller ta fjellbanen opp på en av de nærmeste toppene.
Vi møtes til en felles stund på ettermiddagen. Felles middag i klosteret. For dem som ønsker, vil det være anledning til å være med i midnattsmessen i søstrenes kirke
TORSDAG 25.desember
1. juledag starter med frokost i klosteret.
Et nærmere program for formiddagen følger. Siden dette er selve juledagen i den katolske kirken, har vi valgt å spise lunsj i klosteret.
Middagen står den enkelte friere til å velge.
FREDAG 26. desember
2. juledag – frokost i klosteret. Vi vil møtes til en samlingsstund, slik vi vil gjøre flere ganger under turen. Etterpå vil vi besøke et av byens gode og store samlinger av kunst. Lunsj på en av byens mange hyggelige spiseseder (ikke inkludert). Ettermiddagen fri og felles middag i klosteret.

LØRDAG 27. desember
Vi vil i dag besøke Locarno, hovedbyen i kantonen Tessin, hvor vi bor. Med tog kjører vi gjennom et vakkert og svært frodig landskap til Locarno. Med lokalkjent guide vandrer vi i gamlebyen. Det vil bli tid til å ta fjellbanen opp til pilegrimskirken Madonna del Sasso. Herfra er det en fantastisk utsikt over byen. Vi spiser felles lunsj, de som ønsker. Tog tilbake og felles avslutningsmiddag i klosteret.
SØNDAG 28. desember
Frokost i klosteret.
Bussen henter oss og bringer oss til flyplassen i Milano.
Flyets avgangstid er kl. 12.55 med ankomst Oslo kl. 15.35.