Gjennomført: Berlin 5. - 10. mars 2009



Eksklusivt!
Få en forsmak på våren i Berlin
5. – 10. mars 2009
Max 10 deltagere!

Berlin trenger ingen nærmere presentasjon. Vi kjenner alle til det drama som har utspilt seg de senere år i denne fantastiske byen som nå igjen er blitt Tysklands hovedstad. Forandringene i denne spennende hovedstaden, som alle burde fornye sitt bekjentskap med, er etter murens fall enorme. Og i 2009 er det 20 år siden murens fall! Enten vi liker det eller ikke så vil Berlin i framtiden spille en betydelig rolle både politisk, økonomisk og kulturelt. Det er en verdensby vi vil forsøke å vise i løpet av noen korte og intense dager.

Program
Vi møtes TORSDAG 5. mars i avgangshallen på Gardermoen flyplass, nøyaktig tidspunkt følger.
Flyet har avgang kl. 09.25. Siste oppmøte ved ’gaten’ er kl. 08.50
Etter ankomst Berlin kjører vi til et sentralt plassert hotell og sjekker inn. Og videre til Reichstagsgebaude. Her spiser vi lunsj og beveger oss opp i glasskuppelen, hvor vi har en fantastisk utsikt over byen.
Før vi returnerer til hotellet, ønsker vi å vie litt tid til det nye og bemerkelsesverdige holocaustmonumentet. Avslutningsvis besøker vi det nye murmuseet. Middag på en hyggelig restaurant.

Fredag 6.mars.
Kl. 08.00 -09.30 Frokost
Kl 10.00 Byrundtur. Vi vil fortsette vår byvandring i Berlin for å se flere av de viktigste severdighetene. Vi besøker bla annet Checkpoint Charlie og ”Topographie des Terrors”. Tid på egen hånd etter lunsj.
Vi møtes igjen kl. 18.00 for avreise til et hyggelig spisested før kveldens konsert. (Flaggermusen av Johan Strauss, inkludert)



Lørdag 7.mars.
Kl. 08.00 – 09.30 Frokost.
Kl. 10.00 Besøk i Käthe Kolwitz museet – like ved hotellet – resten av dagen til egen disposisjon eller annet om vi avtaler noe i fellesskap.
Kl. 18.30 Middag på en hyggelig restaurant.

Søndag 8.mars
Kl. 08.00 – 09.30 Frokost
Vi kjører til Pergamon-museet på Museumsinsel. Like ved ligger Alte Nationalgalerie, disse to kan besøkes på samme billett. (Denne kan også
senere brukes i Neue Nationalgalerie, Bode museum, Gemäldegalerie og Kupferstichkabinett). Lunsj på egen hånd.
Vi møtes igjen på ettermiddagen for felles middag og deretter en konsert i Konserthaus Berlin.

Mandag 9. mars
Kl. 08.00 – 09.30 frokost
I dag reiser vi litt ut av byen: utflukt til Potsdam eller eventuelt Spandau. Lunsj på egen hånd.
Felles avslutningsmiddag på kvelden.

Tirsdag 10. mars
Frokost på hotellet. Formiddagens program bestemmes i lag med gjestene, eventuelt litt tid på egen hånd.
Felles avreise til flyplassen
Flyets avgang er kl. 21.20 med ankomst Oslo/Gardermoen kl. 22.55


Dere har nå fått et program som jeg lover å endre. Et program kan alltid forbedres, men endringene vil alltid være til det bedre.

Velkommen med til en spesiell og eksklusiv reise! Vennlig hilsen Nils Krister Larsen


Kr 10 900*, - for fem netter. Enkeltromstillegget er kr. 1 800,-.
Dette inkluderer fly tur/retur, hotell sentralt i Berlin inkl. frokost, og enten lunsj og/eller middag hver dag, foredrag, byvandringer med reiseleder Nils Krister Larsen, inngangsbilletter til museer og gallerier og alle utflukter i henhold til programmet, konsert og operabilletter, transport i følge programmet. Alkoholholdig drikke er ikke inkludert.
*Det tas forbehold om endring av flypriser, skatter eller avgifter, samt endring av valutakurser som er utenfor vår kontroll. Flybillettene er rimeligere jo tidligere vi bestiller! Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse anbefales.