Gjennomført: VÅREN KOMMER TIDLIG i ROMA. 14. - 20. mars 2009



Alle veier fører til Rom, sier et kjent ordtak. Om det er sant, er sikkert opp til hver enkelt av oss. For meg personlig har min vei ført meg til Rom – og den gjør det om igjen og om igjen. Og jeg gleder meg alltid over nye inntrykk, nye erfaringer, nye oppdagelser. Byen ligger der med sin mer enn 2 000 år gamle historie, og den pulserer. Her lever den moderne romer godt ved siden av de mange og eklatante minnene fra tidligere storhetsperioder. Vi vil ha våre daglige vandringer i Romas sjarmerende gater hvor monumentene dukker opp like naturlig – og uventet som parkeringsbetjentene hjemme i Norge.
Noe av det spesielle med Roma er nettopp at kunsten, den bildende og skulpturale finnes der vi ferdes til daglig. Den ble laget til palass og kirker som er åpne for publikum i dag, og slik føler vi oss omgitt av disse mesterverkene uansett hvor vi ferdes i det historiske sentrumet. Vi bor meget sentralt, hos Birgittasøstrene på Piazza Farnese, nær den pulserende og levende Campo di’Fiori. Dette er selve blomster- og frukttorget som ingen må gå glipp av. Vil du ta del i det ”romerske” må du unne deg selv en morgenstund her når de stolte bøndene triller inn med sine bugnende kasser av markens grøde. Tett fullt av like ærekjære fiskere som vil selge deg av nattens fangst. Vi har hatt mange turer til Roma. Dette er byen du aldri blir ”ferdig” med, og har du først forelsket deg i den vil du alltid føle en dragning tilbake. Området vi bor i er for oss selve hjertet av Roma. Det er nærhet til det meste, og lett tilgjengelighet til severdigheter så vel som monumenter og til handlegatene med sine rikholdige utvalg av det mest moderne innen mote, design og annet.

Program
Lørdag 14. mars
Vi lander på Fiumencino flyplassen på formiddagen og kjører til det vakre klosteret
hvor vi skal bo under oppholdet vårt, Casa di Santa Brigida. Klosteret ligger sentralt
på Piazza Farnese med gåavstand til det meste. Vi spiser lunsj i klosteret.
På ettermiddagen vandrer vi i vårt eget nabolag langs Tiberen samt i det indre klassiske Roma. Vi passerer praktfulle bygninger, stopper ved Elvefontenen på Piazza Navona og opplever Pantheon for å nevne noe.
Vi arrangerer felles middag for dem som vil være med på en restaurant (ikke inkl)

Søndag 15. mars
Ca kl.10 går vi til Trastevere, til basilikaen St. Maria in Trastevere hvor vi vil få oppleve søndagens messe.
Etterpå vandrer vi opp til Janiculumhøyden hvorfra det er en fantastisk utsikt over Roma. Her finner vi også Bramantes rundtempel, Tempietto som er vel verdt å få med seg. Nå er nok lunsjappetitten vekket, og vi foreslår et spisested hvor vi sammen kan nyte lunsjen de som ønsker det. (Pris ca 20 -25 Euro per person)
Etter lunsj vil vi foreslå en vandring i Trastevere før vi returnerer til klosteret og området hvor vi bor. Middag i klosteret om kvelden.

Mandag 16.mars
Antikkens Roma. Etter frokost og foredrag i klosteret kjører vi til San Callisto katakombene.
Bussen tar oss med tilbake til det historiske sentrumet og etter en god lunsj (ikke inkludert) besøker vi Chiesa San Clemente. Derfra går turen til Forum Romanum. Vi vil foreslå at vi sammen vandrer langs Forum og se ned på det fordums mektige sentrumet i Romerriket. Andre vil kanskje heller foretrekke å ta bussen tilbake.
(For å gå inn på Forum koster det per dd 14 € per person.)
Middag i klosteret om kvelden.

Tirsdag 17.mars
Bernini og Borromini: to kunstnere, to uttrykk, to rivaler?
Vi vandrer mot Qurinalhøyden, besøker Sant’Andrea al Qurinale, St. Carlo alle Quattro Fontane og St.Maria della Victoria. Tre nydelige kirker, vakre på hver sin måte og som gir oss et godt inntrykk av to geniers ideer og åndskraft.
Lunsj på en restaurant i nærheten (ikke inkl.)
Villa Borghese på ettermiddagen – galleriet som var under oppussing i så mange år, men som nå endelig kan ta imot oss igjen. Her finner vi noen av kunstens virkelige skatter! Etter besøket her, blir det tid på egen hånd. Middag i klosteret om kvelden.

Onsdag 18.mars
Offisiell audiens hos paven på Petersplassen. Noen vil kanskje bli i Vatikanstaten etter audiensen og Peterskirken åpner for publikum kl. 13.00. Vatikanmuseet er åpent til ettermiddagen.
Ettermiddagen fri. Middag i klosteret om kvelden.

Torsdag 19. mars
I dag vil vi fordype oss i Caravaggios arbeider; vi besøker flere kirker hvor hans mektige malerier henger – nettopp på det stedet som bildet er malt for å henge.
Og vi avslutter med å gå inn i Galleria eller Palazzo Doria Pamphilj. Her møter vi en imponerende samling malerier og skulpturer, utført av de store, kjente kunstnerne fra renessansen: Rafael, Titian, Velazquez, Caravaggio med flere. I tillegg til denne enorme private samlingen får vi også et lite innblikk i familien Pamphilj’s ’hverdag’ i sitt palass!
Avslutningsmiddag i klosteret.

Fredag 20. mars
Etter frokost går vi sammen til Ponte Sisto hvor bussen venter på oss og kjører oss til flyplassen. Formiddagsfly til Oslo.

PRIS KR 12 300, PER PERSON I DELT DOBBELTROM OG KR 1 000,- I ENKELTROMSTILLEGG. prisen inkluderer fly tur/retur Oslo, transfer, 6 netter i Birgittasøstrenes klosterhotell inkludert frokost og en flere retters middag,daglig program og kunsthistoriske vandringer med Siri Holst Larsen (Kunsthistoriker), som også er reiseleder på turen. Inngangsbilletter iflg programmet er også inkludert.

Vi anbefaler våre reisende å tegne reiseforsikring med avbestillingsbeskyttelse.
Programmet kan bli endret, men vi lover at det skal være til det bedre!
TA KONTAKT SNAREST - FÅ PLASSER IGJEN!