Gjennomført: 2009 VELKOMMEN TIL LUGANO, 28. september - 5.oktober 2009

VELKOMMEN TIL LUGANO
OG VINFESTIVAL 28. SEPTEMBER – 5. OKTOBER 2009

I mange år har vi feiret jul og påske hos Birgitta-søstrene i Paradiso, Lugano. Her nyter vi godt av deres elskelige tilstedeværelse og gode omsorg for sine nordlige gjester.

Vi er blitt glad i Lugano og kantonen Tessin. Her finner vi en ro og mye skjønnhet både i naturen og i byene og landsbyene som omgir oss. Tessin er et fruktbart område med middelhavsklima. Her foregår også en betydelig produksjon av vin.
En utsøkt vin som sveitsere helst vil beholde for seg selv. Vi skal garantert få smake av årets produksjon og i tillegg skal vi ta del i den livsglede som utfolder seg under vinfestivalen som pågår over hele kantonen i disse dagene. Det er nonnene i Brigittaklosteret som har anbefalt oss å komme i oktober. ”Folk er glade og her er så fint da”. Vi føler oss sikre på at nonnene som blir vårt vertskap vil gjøre alt for at vi skal trives og få gode dager. Under oppholdet vil vi besøke steder som vi setter pris på. Vi gjør våre utflukter og tar våre spaserturer. Denne gangen vil vi også vie tid å besøke Herman Hesses hus i Montagnola.


MANDAG 28. september
Vi flyr fra Gardermoen, Oslo kl. 09.30 og ankommer Milano, Malpensa flyplassen kl. 12.05. Derfra tar vi bussen til Lugano. Bussturen tar ca 1 time. Vi sjekker inn hos Birgittasøstrene og får servert varm lunsj (flere retter, god og hjemmelaget mat) i Casa di Santa Brigida. Litt tid på egen hånd før vi går en tur sammen for å bli litt kjent i området hvor vi bor, bydelen som kalles Paradiso. Felles middag på kvelden.
TIRSDAG 29. september
Vi vil benytte dagen i Lugano og vi spaserer sammen gjennom de sjarmerende by- og gågatene, går innom noen av de vakre kirkene og får føle litt av byens atmosfære. Lunsj er ikke inkludert, men vi vil foreslå at vi tar en felles liten utflukt til en av de mange, sjarmerende småstedene langs sjøen for eksempel Gandria, for å spise lunsj. Eller man kan velge å nyte livet i Lugano.
Felles middag i Casa di Santa Brigida.

ONSDAG 30. september
Utflukt til Milano. Vi besøker den vakre katedralen – Duomo, det største gotiske byggverk i Italia. ”Et dikt i marmor” kalte Mark Twain denne praktfulle bygningen. Vi spaserer i området rundt Galleria Vittorio Emanuele, La Scala og finner restauranten, hvor vi spiser felles lunsj (inkl)før vi vender tilbake til Lugano.
Middag i Casa di Santa Brigida.

TORSDAG 1. oktober Hva ville ikke Lugano vært uten sin
store innsjø? Vi vil oppleve byen og den overveldende, vakre naturen fra en av de mange turistbåtene. Vi tar båten litt sørover og ankommer Morcote. Byen regnes for å være en av de mest pittoreske byer i kantonen Tessin. Vi går opp til valfartskirken Madonna del Sasso, litt tid på egen hånd før retur med båten. Her er mange gode spisesteder for lunsj og morsomme forretninger. Felles middag.
FREDAG 2. oktober
VINFESTIVALEN begynner! Og markedet åpner. Med husfasadene i sentrum som en pittoresk kulisse, tilbyr tessinerne lokalbefolkningen og tilreisende typiske produkter og gode spesialiteter fra sin region. Og ikke minst er det en stor hyllest til druen og vinen. Vi nyter den livfulle og glade stemningen og lar formiddagen være litt på egen hånd.
Felles middag i klosteret.
Markedet er åpent frem til kl. 01.00 – så en kveldstur er også mulig.



LØRDAG 3.oktober
I dag vil vi gjøre en utflukt til en vinprodusent i Mendrisio, kun 10 km fra Lugano. Tessin er kjent for sine gode viner laget av Merlot-druen. Dette og mer til vi få høre om under vårt besøk i dag.
På ettermiddagen spaserer de som vil sammen med oss til Montagnola, hvor Herma Hesse tilbrakte 14 år av sitt liv. Vi vil også besøke kirkegården hvor han ligger begravet.
Felles middag i klosteret.
SØNDAG 4. oktober
Frokost i klosteret. Vi vil foreslå at vi går sammen til Luganos katedral for
å overvære dagens høymesse. Vi finner et hyggelig sted for lunsj. Noen
vil kanskje ta fjellbanen opp på en av de to fjelltoppene som omkranser
Lugano! Også i dag er det marked i byen og på ettermiddagen vil det være
Utendørskonsert med Tessins filharmoniske orkester.
Felles avslutningsmiddag i klosteret.


MANDAG 5. oktober
Avreise etter frokost med buss til Milano, Malpensa flyplass. Flyets
avgangstid er kl 13.00 med ankomst Oslo, Gardermoen kl. 15.40


Pris kr 12 900,- per person i delt dobbeltrom, og kr 1 000,- i enkeltromstillegg. Prisen inkluderer fly tur/retur, transfer og annen transport i følge programmet, overnatting og halvpensjon (Frokost og middag) i 7 netter samt en lunsj, guide og reiseleder, alle inngangsbilletter tilhørende programmet.

Alkoholholdige drikker betales individuelt. Vi anbefaler alle å tegne egen reiseforsikring med avbestillingsbeskyttelse.

Med forbehold om prisendring som skyldes faktorer utenfor vår kontroll som økte flyskatter og/ell avgifter, store valutaendringer eller annet.

Det kan forkomme endringer i programmet, men vi lover at de skal være til det bedre.