Gjennomført: Venezia, Veneto og Nord-Italia 22. - 29 mars 2009



Vi besøker villaer, kirker og vingårder!

Veneto regionen med sine fem hovedbyer
Veneto er den største og mest befolkete region i de nordøstlige deler av Italia og hver by har sin utpregete personlighet/karakter takket være en godt i varetatt kunstnerisk arv. Her finner vi et meget spennende landskap som består av både høye fjell, Dolomittene, og lavere åser, store sjøer og sletter. Disse variasjonene fører også med seg et vekslende, men alt overveiende mildt klima.
Venezia - Dronningen av Adriaterhavet!. Denne unike byen som består av 117 småøyer, og er delt av mer enn 100 kanaler og 400 broer, er som et friluftsmuseum med sine praktfulle palasser og annen arkitektur.
Padova regnes som ’hjernen’ i Veneto, har nesten like mye flott kunst som Venezia. I tillegg er byen kjent for sitt jordsmonn, godt i spedd vulkanske jordarter, som gir balsam for både sjel og legeme. I form av meget god vin og velgjørende bad.
Vicenza er byen til renessanse arkitekten Palladio. Den ligger ved foten av fjellet Monte Berici og hele byen er preget av Palladios arbeider, kirker, teatre og villaer.
Han var nyskapende og sprengte mange grenser gjennom sitt arbeid.
Verona ligger der som en vakker reminisens fra Middelalderen, nær elven Adige.
Dette er først og fremst byen til Romeo og Julie, og ikke mindre kjent er den for sitt enorme/ imponerende utendørs amfiteater hvor det spilles opera hver sommer.
Treviso er som en miniatyr av Venezia med sine mange kanaler. Det historiske sentrumet godt skjermet innenfor bymuren og til tross for store ødeleggelser under 2. verdenskrig, finnes det i dag gode eksempler på glimrende fresker fra 14- 1500 tallet.
PROGRAM
Søndag 22. mars avreise fra Gardermoen på morgenen og ankomst Milano, Malpensa ved lunsjtider.
Med egen buss og lokalkjent guide kjører vi til Desenzano ved Gardasjøen. Vi sjekker inn på hotellet, et 4-stjerners hotell, nær sentrum og der gågaten begynner. Her skal vi bo i to netter. Litt tid på egen hånd. Middag på hotellet.
Mandag 23. mars
Frokost på hotellet.
Bussen vil i dag ta oss med til en liten pittoresk by, kalt Sirmione. Den ligger helt ute i Gardasjøen og vi kommer inn i byen via en vindelbro. Etter en liten rusletur her fortsetter vi til Garda hvor vi vil spise lunsj. Ferden fortsetter på østsiden av Gardasjøen og vi kommer inn i et fjordlignende landskap i den nordlige delen av innsjøen.

Ettermiddagskaffen nyter vi i den lille byen Malcesine. Med privat båt kjører vi sydover tilbake til Desenzano. Middag på hotellet.
Tirsdag 24. mars
Frokost på hotellet.
Hele dagen er viet kunst og kultur i den romantiske byen Verona. Vi starter med en vandring sammen med en lokalkjent guide gjennom det historiske sentrumet. Selvfølgelig ser vi det tredje største amfiteater skapt i romertiden, og vi går også gjennom den moderne bydelen hvor motebutikkene ligger på rekke og rad. Og ingen forlater Verona uten å ha sett verandaen hvor Julie sang til sin elskede Romeo! Avslutningsvis nærmer vi oss det politiske sentrumet av byen og vi nyter en deilig lunsj.
Noe fritid før avreise til Vicenza.
Vel ankommet Vicenza, tar vi inn på et tre stjerners hotell, rett utenfor det historiske sentrumet. Her skal vi være i to netter. Middag på en restaurant like ved.
Onsdag 25. mars
Frokost på hotellet.
På formiddagen vil vi få byvandring med lokalkjent guide. Vi besøker blant annet katedralen som er bygget i gotisk stil, beskuer flere palass fra middelalderen og fornemmer stemningen mens vi vandrer i noen av gatene som sies å være de mest elegante i Europa.
Den store og anerkjente arkitekten Palladio har satt kraftige spor i denne byen, og en vandring her innebærer også besøk på Teatro Olimpico – et unikt eksempel på italiensk renessanse arkitektur og det eldste, fremdeles operative innen dørs teater.
Etter en god lunsj vil vi eventuelt besøke to andre av Palladios villaer.
Til sammen vil vi få et godt bilde av hans arbeider. Middag på en lokal restaurant.
Torsdag 26. mars
Frokost på hotellet.
I dag vil vi besøke den gamle universitetsbyen Padova. Også her vil en lokalkjent guide vise oss rundt i det historiske sentrumet. Vi besøker blant annet Villa Pisani i Stra og Palazzo del Bo, det vil si universitetsbygningen med sin meget kjente obduksjonssal. Vi vil også tilby et besøk i Scrovegni kapellet, hvor Giottos berømte fresker fra 1300-tallet befinner seg. Nærmere informasjon om dette etter påmelding.
Vi avslutter nok en opplevelsesrik dag med å kjøre til Treviso og tar inn på et fire stjerners hotell. Her skal vi bo de tre siste nettene av vårt opphold. Felles middag.
Fredag 27. mars
Frokost på hotellet.
Vi kjører til den lille byen Bassano del Grappa for en vandring i byen og for å smake på litt Grappa (druebrennevin) før vi fortsetter til vindistriktene, kjent for sine musserende viner. Vi besøker en vingård og her vil vi også innta dagens lunsj.
På vei tilbake til hotellet vårt, stopper vi i Conegliano Veneto. En viktig by i Veneto regionen. Felles middag.
Lørdag 28. mars
Frokost på hotellet.
Heldagsutflukt til Venezia. Hotellet ligger i gå-avstand til jernbanestasjonen og i dag vil vi bruke toget inn til Venezia. Vel fremme blir vi møtt av en privat båt som vil kjøre oss ned Canal Grande. (Her er det bare småbåter som får lov til å ferdes). Vi går av ved Marcusplassen og spaserer til Sukkenes bro, Dogepalasset og Markuskirken. Det blir tid på egen hånd for å gå inn i kirken og/eller Dogepalasset, om man ønsker det. (Ikke inkl.) Felles lunsj.
Om noen ønsker en gondolferd vil guiden hjelpe til så ønsket blir oppfylt! Eventuelt kan vi også legge inn et besøk på et glassblåseri for å se hvordan Muranoglass blir til!
Tilbake til stasjonen vil vi seile gjennom kanal Giudecca. Tog tilbake til Treviso.
Avslutningsmiddag på kvelden.
Søndag 29. mars
Frokost på hotellet.
Transfer til flyplassen ved Venezia og fly til Gardermoen, Oslo.