Gjennomført: Opplev påsken i Lugano - 6. - 13. april 2009



Tradisjonen tro vil vi også i år feire påsken i Lugano, i vakre Tessin helt syd i Sveits. Vi kan ikke tenke os et bedre sted å tilbringe påsken. Som alltid vil vi bo hos Birgittasøstrene i deres vakre kloster hvor de også har et hotell. Fra deres veranda har vi panoramautsikt over byen og innsjøen, Lago di Lugano som ligger omkranset av alpenes mektige fjellformasjoner. Dette er et område vi er svært glad i. Med sin spennende plassering preges sveitsiske Lugano også av sterk italiensk innflytelse.
Beliggenheten gir Lugano et mildt og nesten sydlandsk klima med palmer og blomstrende planter de fleste av årets måneder. Vi vil få god anledning til å bli kjent med Lugano og nyte dens sjarmerende gater, parker, museer og ikke minst de mange imponerende kirkene inkludert katedralen.

MANDAG 6. april
Vi flyr fra Gardermoen, Oslo kl. 15.00 og ankommer Milano, Malpensa flyplassen kl. 17.35. Der venter bussen som vil kjøre oss til Lugano. Bussturen tar ca 1 time. Vi sjekker inn hos Birgittasøstrene og får servert middagen i Casa di Santa Brigida, hvor vi alltid får velsmakende, god, hjemmelaget mat..

TIRSDAG 7. april
Vi vil benytte dagen til å bli bedre kjent i Lugano og sammen med en lokalguide vandrer vi gjennom de sjarmerende gatene og får smakebiter av byens historie. Vi finner et deilig lunsjsted for dem som vil spise sammen (ikke inkl) Ettermiddagen på egen hånd.
Felles middag i Casa di Santa Brigida.

ONSDAG 8.april
Utflukt til Milano. Vi besøker den vakre katedralen – Duomo, det største gotiske byggverk i Italia. ”Et dikt i marmor” kalte Mark Twain denne praktfulle bygningen. Vi spaserer i området rundt Galleria Vittorio Emanuele, La Scala og finner restauranten, hvor vi spiser felles lunsj før vi vender tilbake til Lugano. Middag i Casa di Santa Brigida.

TORSDAG 9.april Hva ville ikke Lugano vært uten sin store innsjø? Vi vil oppleve byen og den overveldende, vakre naturen fra en av de mange turistbåtene. Vi tar båten litt sørover og ankommer Morcote. Byen regnes for å være en av de mest pittoreske byer i kantonen Tessin. Vi går sammen opp til valfartskriken Madonna del Sasso, så litt tid på egen hånd før retur med båten. Her er mange gode spisesteder for lunsj og morsomme forretninger. Felles middag i klosteret.FREDAG 10.april
Påsken begynner for alvor når Påskemarkedet åpner. Byen og gatene er bekledd med boder og handelsplasser. Mulighetene er mange for å smake på noen av deres spesialiteter eller handle noen typiske minner, eller bare nyte den livfulle og glade stemningen. Formiddagen er på egen hånd.
Etter en stund i bygatene kan det kanskje være godt å trekke ned mot strandpromenaden og nyte livet i en av de vakre parkene. Eller ta banen opp på en av de nærmeste fjelltoppene!

Felles middag.
LØRDAG 11.april
Utflukt med tog til Locarno, hovedbyen i Tessin, som ligger ved Lago di Maggiore. Lunsj og litt tid på egen hånd til å utforske byen og kanskje valfartskirken som ruver over byen.
På kvelden, etter felles middag, vil det være anledning til å overvære en katolsk messe i søstrenes egen kirke eller i en av kirkene i Lugano Den såkalte påskevigilien som er den viktigste messen for katolikker gjennom hele kirkeåret.

SØNDAG 12.april
Etter frokost gå vi sammen til torget midt i byen, Piazza della Riforma for å høre en utendørs konsert. Vi vil foreslå felles lunsj etter påskekonserten (ikke inkl).
Program for ettermiddagen er ikke fastlagt.
Felles middag.

MANDAG 13. april
Frokost i klosteret. Nærmere informasjon om avreise vil komme så snart vi får beskjed fra flyselskapet
Pris pr.pers kr 13 900,- enkeltromstillegg kr 1 000,- Inkludert fly* tur/retur Oslo/Milano, transfer, overnatting i 7 netter med frokost og middag og to lunsjer i flg programmet, vandring med lokalkjent guide, 2 utflukter i Tessin og en utflukt til Milano, egen reiseleder fra byrået.
På grunn av stor etterspørsel i påsken, har vi satt en påmeldingsfrist til 1. februar 2009. Vi tar forbehold om prisjustering som følge av økning i *flyprisen, skatter eller avgifter som er utenfor vår kontroll. Endringer i programmet kan forekomme, men vi lover at de skal være til det bedre!