Gjennomført: 2009 Førjulstur til Berlin 27. november - 2. desember

Førjulsstemningen preger Berlin og berlinerne er stolte av sine tradisjonsrike julemarkeder som gir gode muligheter for flotte julegaveinnkjøp. Vi vil besøke flere julemarkeder. I tillegg vil vi som på alle våre turer bli godt kjent med Berlin. På kveldene forsyner vi oss av kulturlivet som er særdeles aktivt og imponerende i førjulstiden. Vi garanterer gode opera- og musikkopplevelser. Programmet for disse kveldene vil dere få tilsendt litt senere og dere kan selv være med å velge hva og hvor mange kveldsarrangementer dere vil ha med dere.

Program
Fredag 27. november
Vi flyr fra Oslo på morgenen og lander i Berlin på formiddagen. Her starter vårt besøk med en kort rundtur til noen av byens mest kjente severdigheter før vi spiser lunsj på taket av Berlin i selveste riksdagsbygningen. Etterpå blir det litt tid på egen hånd. Vi møtes igjen for å spise middag.

Lørdag 28.november
Frokost på hotellet.
Vi drar ut til Spandau. En kort tur med S-banen. Spandau var egen by frem til 1920.. Og ikke mist opplever vi her en del av Berlin som fortsatt har mye karakter. Felles lunsj i Spandau. På kvelden konsert eller opera.

Søndag 29. november
Frokost på hotellet.
I dag fortsetter vi med sightseeing i Berlin. Vi besøker Check Point Charlie og Holocaustmonumentet. Lunsj på egen hånd. På sen ettermiddag, når desembermørket faller over byen, vil vi overvære tenningen av juletreet fra Drøbak. Drøbaks stolte og årvisse gave til sin vennskapsby Berlin. Middag i Nicholaiviertel på kvelden. (det gjenoppståtte middelalder Berlin).


Mandag 30.november
Frokost på hotellet.
Vi besøker det jødiske museet. Et levende senter for jødisk historie og kultur. Det vil gjøre et sterkt inntrykk å besøke museet. Program for ettermiddagen er frivillig og blir bekjentgjort senere. Mulighetene er mange. Kom gjerne med forslag og ønsker.



Tirsdag 1. desember
Frokost på hotellet.
På formiddagen tid på egen hånd. Mange vil kanskje handle litt, andre vil muligens besøke ett eller flere av de utallige og praktfulle museene i byen. Vi vil gi forslag og anbefalinger, samt legge til rette for at dere kan få brukt dagen slik dere ønsker.
Berlin har over 300.000 tyrkere. På kvelden besøker vi bydelen Kreutzberg hvor de fleste av tyrkerne bor. Her spiser vi også en festlig middag på en meget sjarmerende restaurant.

Onsdag 2. desember.
Etter en god frokost, sjekker vi ut og reiser sammen ut til flyplassen.
Formiddagsfly til Oslo.

Dere har nå fått et program som jeg lover å endre. Et program kan alltid forbedres, og endringene vil alltid være til det bedre.

På gjensyn!

Vennlig hilsen Nils Krister Larsen



Prisen er på kr. 10 900,-* for fem netter i delt dobbeltrom. Enkeltromstillegg på kr 1 500,-. Dette inkluderer foredrag, byvandringer med reiseleder Nils Krister Larsen, inngangsbilletter til museer og gallerier og alle utflukter i henhold til programmet, reservering av konsert/teater/operabill, transport i følge programmet.
Hotell sentralt i Berlin inkl. frokost, og enten lunsj eller middag hver dag. Alkoholholdig drikke er ikke inkludert.

*Det tas forbehold om endring av flypriser, skatter eller avgifter som er utenfor vår kontroll. Flybillettene er rimeligere jo tidligere vi bestiller!
Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse anbefales.