Gjennomført: 2009 Opplev en feiende flott og festlig Nyttårsfeiring i Roma! 28.des-09 - 2. jan.2010


Opplev en feiende flott og festlig
Nyttårsfeiring i Roma!
28. desember 09 – 2. januar 2010
Roma har mange oppnavn eller kallenavn – noen mer berettiget enn andre. Det som er utvilsomt riktig er at den som først har blitt betatt og begeistret for Roma, alltid vil ha en kjærlighet til byen og en lengsel tilbake.
Ja, et besøk i Roma beriker.
Vi har hatt mange turer med gjester til Roma. Vi har latt oss sjarmere og vi er blitt fascinert av byen som har så uendelig mye å by på. Uansett, hvor mange ganger man har vært der vil man alltid oppdage nye ting. Man blir ikke ’ferdig’ med Roma!
Nyttårsaften 2008 feiret vi for første gang i Roma – og det våger vi å kalle en suksess. Vi er glade for at vi kan sette turen opp igjen i år og vi utvider oppholdet med en ekstra dag.
Av programmet vil dere se at det er en fin blanding av opplevelser, sosialt samvær, kunst og musikk samt tid på egen hånd.
Vi vil ha våre daglige vandringer i Romas sjarmerende gater hvor monumentene dukker opp like naturlig – og uventet som parkeringsbetjentene hjemme i Norge. Noe av det spesielle med Roma er nettopp at kunsten, den bildende og skulpturale finnes der vi ferdes til daglig. Som alltid vil vi bo hos Birgittasøstrene på Piazza Farnese. I deres vakre klosterhotell, som er meget vakkert pyntet i alle rom; i spisestuen, salongen, våre rom og i deres egen klosterkirke.
All maten de serverer er hjemmelaget med de ferskeste råvarer. Det er utsøkt og delikat.
Vi bor nær den pulserende og levende Campo di’Fiori. Blomster- og frukttorget som ingen må gå glipp av. Vil du ta del i det ”romerske” må du unne deg selv en morgenstund her når de stolte bøndene triller inn med sine bugnende kasser av markens grøde. Tett fullt av like ærekjære fiskere som vil selge deg av nattens fangst
Området vi bor i er for oss selve hjertet av Roma. Det er nærhet til det meste, til severdigheter så vel som monumenter og til handlegatene med sine rikholdige utvalg av det mest moderne innen mote, design og annet. Og rett rundt hjørnet finner vi sjarmerende restauranter, trattoriaer, kafeer og barer. Her måtte alle behov bli dekket!



PROGRAM
Mandag 28. desember
Vi flyr fra Oslo på morgenen og lander i rett tid for en god lunsj. Den nyter vi på et av de mange sjarmerende trattoriaene nær det historiske sentrum.
Bussen fortsetter til Birgittasøstrene og deres klosterhotell.
Roma er hele veien kontrastenes by: fortid og nåtid, renessanse og barokk, verdslige palass og sakrale bygg, kunnskap og fantasi.
Dette vil vi la dere erfare på vår første ettermiddagsvandring. Vi vil få et første innblikk i byens historie gjennom gatene, palassene, kirkene og andre viktige bygninger vi passerer.
Felles middag i klosteret.

Tirsdag 29. desember
Frokost i klosteret. Roma er kjent for sine mange og vakre julekrybber. Vi vil besøke flere kirker og se hvor forskjellige julekrybbene kan være, men også studere kunsten i de ulike kirkene. Noe av det unike med Roma er at kunsten henger der den var skapt for å være.
Lunsj – vi vil foreslå et hyggelig sted for dem som har lyst til å spise sammen (ikke inkl).
Felles middag i klosteret.

Onsdag 30. desember
Frokost i klosteret.
Trastevere og Vatikanstaten. I dag vandrer vi over til den andre siden av Tiberen, til Trastevere og beser den store basilikaen St Maria in Trastevere. Vi fortsetter mot Vatikanstaten og besøker Villa Farnesina på veien. Deretter kan det passe fint med lunsj – vi vil foreslå et hyggelig trattoria i Trastevere. I Vatikanet blir Petersplassen og Peterskirken vårt hovedfokus. Det mest spesielle med Petersplassen på denne tiden, er den store julekrybben, i menneskestørrelse, som pryder plassen. Vi besøker Peterskirken sammen.
Tid på egen hånd før vi møtes til middag i klosteret.

Torsdag 31.desember Nyttårsaften
Frokost i klosteret.
Vi vil tilby en spennende og mangfoldig vandring som vil bringe oss til det tidligere jødiske kvartalet, opp på Capitol med utsikt over Forum Romanum og Keisertorvene før vi avslutningsvis vil besøke et par unike og ulike kirker, tegnet av henholdsvis Borromini og Bernini. Underveis vil vi sørge for at både væskebalansen og inntaket av annen næring blir i varetatt.
Vi møtes igjen til festmiddag i klosteret, deretter samtaler, hyggelig samvær og ved midnatt skåler vi det nye året inn.






Fredag 1. januar 1. Nyttårsdag 2010
Frokost i klosteret. Vi går sammen til Peterskirken, hvor vi vil delta i høymessen som ledes av Paven. Festlunsj hos Birgittasøstrene.
På kvelden får vi oppleve Nyttårskonsert i en av Romas mange kirker.

Lørdag 2. januar
Frokost i klosteret.
Litt tid før avreisen til flyplassen. Nærmere informasjon om flytider kommer.


Vi gleder oss over å invitere deg/dere med på en spennende, innholdsrik og hyggelig nyttårstur til Roma!